Aktivnosti

Odlična hrana za vašu sljedeću avanturu u dvorištu

Milijuni pojedinaca i obitelji povlače se u svoja dvorišta. Dok su dvorišta lijepa tijekom cijele godine, još su bolja ljeti. Kako biste što bolje iskoristili svoju sljedeću avanturu u dvorištu, potičemo vas da razmislite o tome koju ćete hranu, ako je uopće imate, imati pri ruci.

Kada većina pojedinaca pomisli na dvorišta i hranu, često im na pamet padne roštilj u dvorištu. Ako ste vi i vaša obitelj zainteresirani za roštilj u dvorištu, morat ćete odlučiti o namirnicama u kojima želite kuhati. Ako imate veliku obitelj ili nekoliko izbirljivih jela, možda biste trebali pitati svoju djecu za prijedloge. Prijedlozi će vam pomoći da imate hranu u kojoj će svi uživati.

Dok mnoge obitelji imaju vlastite roštilje u dvorištu, postoje i druge koje svoj roštilj odluče pretvoriti u zabavu. Ako ste zainteresirani za zabavu s roštiljem u dvorištu, možda ćete morati kupiti veliku količinu mesa. Bilo da kuhate za svoju obitelj ili veliku grupu ljudi, možda bi bilo dobro kupiti meso na veliko. Većina supermarketa u Sjedinjenim Državama naplaćuje manje za artikle kupljene u velikim količinama. Ako ne možete iskoristiti svo meso koje ste kupili, trebali biste ga moći iskoristiti drugom prilikom.

Odlična hrana za vašu sljedeću avanturu u dvorištu

Osim mesa za roštilj, važno je razmisliti i o prilozima. Ako imate veliko okupljanje, možda će vam biti lakše kupiti već pripremljene priloge. Unaprijed pripremljeni prilozi, kao što su salate od makarona i voćne salate, dostupni su u prodaji u većini supermarketa. Jedini problem na koji možete naići je taj što su već pripremljeni prilozi obično skuplji u usporedbi s pripremanjem samih jela. Stoga, ako želite uštedjeti novac ili vam je potrebna samo mala količina hrane, razmislite o pripremi vlastitih priloga.

Kao što je ranije spomenuto, mnoge obitelji imaju kuhanje u dvorištu ili zabavu s roštiljem; međutim, ne rade svi, pogotovo cijelo vrijeme. Bilo da ste vi i vaša obitelj samo zainteresirani za igru vani na kratko vrijeme ili niste raspoloženi za kuhanje velikog obroka, ipak bi bilo dobro imati kolekciju grickalica pri ruci. Priručni zalogaji idealni su tijekom ljeta, posebno za one koji aktivno sudjeluju u brojnim aktivnostima na otvorenom.

Suhe grickalice idealne su za razne aktivnosti u dvorištu. Većinu suhih grickalica lako je jesti u pokretu i rijetko ostavljaju nered. Jedina mana posluživanja suhih grickalica je to što je većina grickalica nezdrava. Ako tražite ukusne, ali zdrave grickalice, možda ćete htjeti ispitati hranu s niskim udjelom šećera ili masti. Te namirnice mogu uključivati, ali ne bi trebale biti ograničene na, voće, povrće, kekse bez šećera ili čips s malo soli. Unatoč tome što vi ili vaša obitelj vjerujete, mnogi od ovih zdravih zalogaja jednako su dobri kao i oni koji su punjeni nezdravim šećerom.

Jedna važna stvar koju morate uzeti u obzir, bilo da roštiljate ili samo nešto grickate na otvorenom, jest voda. Voda je važna, posebno tijekom ljeta. Voda je, za razliku od mnogih napitaka s kofeinom i slatkih pića, odličan način da ostanete hidrirani. Nažalost, bez vode mnoga djeca i odrasli dehidriraju. Dehidracija je opasan problem. Zato je važno imati vodu i druge napitke pri ruci. Osim tradicionalne vode, vi ili vaša obitelj možete uživati iu okusu vode s okusom. Za mnoge je voda s okusom zdrava, ali ukusna alternativa tradicionalnoj vodi za piće.

Imajući na umu gore navedene točke i prijedloge, vi i vaša obitelj sigurno ćete imati zabavno iskustvo u dvorištu, popraćeno osvježavajućim pićima, odličnom hranom ili ukusnim zalogajima. Bez obzira na prigodu, postoji niz različitih namirnica koje vam mogu pomoći da vaš sljedeći izlazak u dvorište bude jedan od najboljih.

Ideje za hranu za piknik ili igre u dvorištu

Piknik u dvorištu može biti zabavno iskustvo za obitelj ili prijatelje. Evo nekoliko ideja za hranu koju možete ponijeti na piknik u dvorištu:

  1. Sendviči: Napravite razne vrste sendviča s različitim namazima, kao što su pileći ili pureći prsa, sir, povrće poput rajčica i zelene salate. Možete koristiti razne vrste kruha poput peciva, bageta ili tortilja.
  2. Zdrave zalogaje: Pripremite hranjive zalogaje poput mini rajčica, narezanih krastavaca, paprike, mrkvi, humusa i guacamolea. Možete poslužiti i svježe bobice, grožđe ili kriške svježeg voća.
  3. Salate: Pripremite razne salate koje su lagane i osvježavajuće. Možete napraviti salatu od povrća s vinaigrette preljevom, salatu od tjestenine s povrćem, tunom ili piletinom, ili salatu od kvinoje s povrćem i orašastim plodovima.
  4. Mini pite i quiche: Napravite mini pite ili quicheove s raznim punjenjima poput povrća, sira, šunke ili piletine. Ove su ukusne i praktične za piknik jer ih je lako jesti bez pribora.
  5. Roladice i finger food: Pripremite razne roladice, poput pilećih ili purećih rolice s povrćem i umakom, ili napravite mini sendviče od tortilja. Možete poslužiti i razne vrste finger fooda poput pilećih krilca, mesnih okruglica, povrtnih štapića ili mozzarela štapića.
  6. Voćni deserti: Za slatki završetak piknika, pripremite voćne desertne zalogaje poput mini voćnih ražnjića s raznim voćem, voćnih salata ili svježih voćnih kolača.
  7. Pića: Ne zaboravite osvježavajuća pića za piknik. Možete pripremiti domaći limunadu, voćne smoothieje, hladni čaj ili razne voćne sokove.

Osigurajte da hrana bude dobro upakirana i prikladna za nošenje na piknik. Koristite termo torbe ili hladne vrećice kako biste održali svježinu hrane. Također, ne zaboravite ponijeti tanjure, pribor, čaše, deku i salvete za udoban piknik u dvorištu.

Naruči knjigu Crni zmajevi
Naručite s najdraže trgovine
Naruči na Kobo Naruči na Thalia.de Naruči na Lulu.com Naruči na Vivlio Naruči na Smashwords Naruči na na Apple Books Naruči na Draft2Digital