Uređenje

Kako napraviti šablone za bojanje zidova?

Postoji nekoliko načina za izradu šablona za bojanje zidova, a u nastavku su opisani neki od najčešćih:

Šablone od samoljepljive folije

Potrebno je kupiti samoljepljivu foliju u željenoj veličini i obliku. Zatim možete koristiti skalpel ili škare kako biste izrezali oblike ili uzorke koje želite. Nakon toga, jednostavno zalijepite šablone na zid, bojite preko njih i nakon što se boja osuši, uklonite šablone.

Šablone od kartona ili papira

Možete izraditi šablone od kartona ili papira koji su dovoljno čvrsti da se neće raspasti. Prvo, nacrtajte uzorak koji želite na kartonu ili papiru. Zatim izrežite uzorak uz pomoć skalpela ili škare. Nakon što izrežete šablon, stavite ga na zid i koristite ga kao vodič dok bojite.

Šablone s otisnutim uzorcima

Ako imate otisak uzorka koji želite koristiti, možete ga reproducirati na kartonu ili papiru. Neka bude dovoljno velik da ga možete koristiti kao šablon. Izrežite uzorak i koristite ga kao vodič dok bojite.

Digitalne šablone

Možete preuzeti digitalni šablon sa interneta ili sami izraditi uzorak u nekom grafičkom programu. Nakon što imate digitalni šablon, isprintajte ga na papiru veličine koju želite. Zatim izrežite uzorak i koristite ga kao vodič dok bojite.

Bilo koja od ovih metoda može biti korisna za izradu šablona za bojanje zidova. Odaberite onaj koji vam najviše odgovara, ovisno o vašim preferencijama i dostupnom materijalu.

Kako izraditi šablon za bojanje zidova? – Uradi sam verzija DIY

Kako napraviti PATENT(mustra) za oslikavanje zida u dekoraciju cigle

Šablon za Zidove – Uradi Sam

Naruči knjigu Crni zmajevi
Naručite s najdraže trgovine
Naruči na Kobo Naruči na Thalia.de Naruči na Lulu.com Naruči na Vivlio Naruči na Smashwords Naruči na na Apple Books Naruči na Draft2Digital